Αλεξανδρούπολη - Έβρος - Θράκη    .:::.

Τηλ. 25510 88460 | info@deltafm.gr

¨
Αλεξ/πολη: Aπό 14-30 Νοεμβρίου το κινητό πλανητάριο (STARLAB) στο Μ. Φ. Ι.
Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016
     Ανακοινώσεις    Παρόμοια

Ένα ταξίδι στο διάστημα θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι μαθητές της πόλης και όχι μόνο μέσα από το κινητό πλανητάριο ( STARLAB)το οποίο θα φιλοξενηθεί από τις 14-30 Νοεμβρίου στον χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στον Πλατανότοπο Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη.

Οι προβολές του πλανητάριου, με τίτλο “Ταξίδι στο Σύμπαν”, πραγματοποιούνται ζωντανά από τον παρουσιαστή ο οποίος έχει ειδικές γνώσεις Αστρονομίας – σε τμήματα των 30-40 μαθητών, ανάλογα με την ηλικία τους και διαρκούν 40 περίπου λεπτά .Τα θέματα είναι: Α) η ελληνική Μυθολογία των Αστερισμών (σε σχέση με την ονοματολογία των αστερισμών – για τους μαθητές μέχρι Γ’ τάξη Δημοτικού) και Β) το Αστρικό πεδίο – μια προσομοίωση του νυχτερινού ουρανού (για τους μεγαλύτερους).

Σκοπός των προβολών αυτών είναι η γνωριμία των μαθητών με τον κόσμο των άστρων και των πλανητών μέσα από μια διαδικασία που συνδυάζει την επιστήμη, τη μυθολογία και τη χαρά του θεάματος.

«Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αλλά παράλληλα και ενημερωτικό καθώς μέσα από δραστηριότητες και διάφορα προγράμματα προσπαθούμε να κάνουμε γνωστό το Μουσείο στο ευρύτερο κοινό της Περιφέρειας ΑΜΘ,» ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ,ο υπεύθυνος του Μουσείου Φ.Ι Γιάννης Ναιτίδης.

Τα σχολεία της Α΄ θμιας και Β΄ Εκπαίδευσης τα οποία επιθυμούν να επισκεφτούν το κινητό πλανητάριο θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού στην γραμματεία του Μουσείου Φ.Ι στον πλατανότοπο Μαΐστρου.

 

 

Δευ 31 Οκτ 2016


Ο μεγαλύτερος σεισμός από το 1980 - Μετρά τις πληγές της η Ιταλία: Πάνω από 30.000 οι άστεγοι από τον εγκέλαδο
Ακόμα και τα νεκροταφεία θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο - Το απόγευμα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με θέμα τη στήριξη των σεισμοπαθών - Η ανοικοδόμηση ... Προβολή   Διάφορα

ΔΕΗ - ΕΥΔΑΠ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για ρύθμιση οφειλών
Λήγουν σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου τα ευνοϊκά προγράμματα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ΕΥΔΑΠ και ΔΕH. Σήμερα συνδεριάζει το Δ.Σ. της ΔΕΗ για ενδεχόμεν... Προβολή   Διάφορα

Αλεξ/πολη: Aπό 14-30 Νοεμβρίου το κινητό πλανητάριο (STARLAB) στο Μ. Φ. Ι.
Ένα ταξίδι στο διάστημα θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι μαθητές της πόλης και όχι μόνο μέσα από το κινητό πλανητάριο ( STARLAB)το οποίο θα φιλοξενηθεί α... Προβολή   Διάφορα

ΔΕΛΤΑ FM 102.3 | info@deltafm.gr