Αλεξανδρούπολη - Έβρος - Θράκη    .:::.

Τηλ. 25510 88460 | info@deltafm.gr

¨
Αισιόδοξα νέα για ασθενείς που έχουν υποστεί έμφραγμα
Τρίτη 25 Ιουλίου 2017
     Blog    Παρόμοια

Με 580.000 ανθρώπους στην Ευρώπη να παθαίνουν έμφραγμα του μυοκαρδίου κάθε χρόνο, είναι σημαντικά τα αποτελέσματα από την παγκόσμια μελέτη Φάσης III CANTOS που ανακοίνωσε η Novartis. Η μελέτη διερευνά την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την ανεκτικότητα του ACZ885 (κανακινουμάμπη) σε συνδυασμό με την τυπική θεραπεία σε ανθρώπους με προηγούμενο έμφραγμα μυοκαρδίου και φλεγμονώδη αθηροσκλήρωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η μελέτη CANTOS πέτυχε το πρωτεύον καταληκτικό σημείο, αποδεικνύοντας ότι όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την τυπική θεραπεία, το ACZ885 μειώνει των κίνδυνο μειζόνων ανεπιθύμητων καρδιαγγειακών συμβάντων (MACE), συνδυασμό καρδιαγγειακού θανάτου, μη θανατηφόρου εμφράγματος του μυοκαρδίου και μη θανατηφόρου εγκεφαλικού επεισοδίου, σε ασθενείς με προηγούμενο έμφραγμα μυοκαρδίου και φλεγμονώδη αθηροσκλήρωση. Τα πλήρη δεδομένα από τη μελέτη θα υποβληθούν για παρουσίαση σε ένα ιατρικό συνέδριο και κατόπιν σε ιατρικό περιοδικό με κριτές, ενώ με περισσότερους από 10.000 ασθενείς να έχουν συμμετάσχει στη μελέτη στην πάροδο των τελευταίων έξι ετών, η CANTOS είναι μία από τις μεγαλύτερες και μακροβιότερες κλινικές δοκιμές στην ιστορία της Novartis.

"Παρά την τρέχουσα θεραπεία, περίπου 25 τοις εκατό των ανθρώπων που έχουν επιβιώσει από έμφραγμα του μυοκαρδίου θα εμφανίσουν ένα άλλο καρδιαγγειακό συμβάν εντός πέντε ετών, κάτι που καθιστά την έκβαση της μελέτης CANTOS μια υποσχόμενη νέα εξέλιξη για τους ασθενείς", δήλωσε ο Vas Narasimhan, Global Head, Drug Development και Chief Medical Officer της Novartis. "Το ACZ885 είναι ο πρώτος και ο μόνος υπό έρευνα παράγοντας που έχει δείξει ότι η επιλεκτική στόχευση της φλεγμονής μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Η προτεραιότητά μας τώρα είναι να αναλύσουμε σε βάθος αυτά τα σημαντικά δεδομένα και να συζητήσουμε για αυτά με τις ρυθμιστικές αρχές".

Περίπου 580.000 άνθρωποι κάθε χρόνο στην Ευρώπη και 750.000 άνθρωποι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες παθαίνουν έμφραγμα του μυοκαρδίου κάθε χρόνο ενώ το 2015, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, συνέβησαν 7,29 εκατομμύρια εμφράγματα του μυοκαρδίου παγκοσμίως.

Αυξημένος ο κίνδυνος για δεύτερο έμφραγμα

Παρά την τυπική θεραπεία, οι άνθρωποι που έχουν υποστεί προηγούμενο έμφραγμα του μυοκαρδίου διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να υποστούν ένα άλλο συμβάν ή να αποβιώσουν, και έχει αποδειχθεί ότι σε περίπου 4 στους 10 ανθρώπους, αυτός ο κίνδυνος συνδέεται απευθείας με την αυξημένη φλεγμονή που σχετίζεται με την αθηροσκλήρωση. Τα υποτροπιάζοντα σημαντικά καρδιαγγειακά συμβάντα στους ασθενείς με φλεγμονώδη αθηροσκλήρωση σχετίζονται με αυξημένη νοσηρότητα, θνησιμότητα και μειωμένη ποιότητα ζωής, ενώ αυτή τη στιγμή αποτελούν ένα μεγάλο οικονομικό βάρος για τους ασθενείς και τα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά με το ACZ885

Το ΑCZ885 (κανακινουμάμπη) είναι ένα εκλεκτικό, υψηλής συγγένειας, πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που αναστέλλει την IL-1β, μια κυτταροκίνη-κλειδί στο μονοπάτι της φλεγμονής που είναι γνωστό ότι καθοδηγεί τη συνεχή εξέλιξη της φλεγμονώδους αθηροσκλήρωσης. Το ΑCZ885 δρα μέσω του αποκλεισμού της δράσης της IL-1β για ένα διατηρούμενο χρονικό διάστημα, αναστέλλοντας έτσι τη φλεγμονή που προκαλείται από την υπερπαραγωγή της. Το ACZ885 είναι ο πρώτος και ο μόνος παράγοντας που έχει δείξει ότι η επιλεκτική στόχευση της φλεγμονής μειώνει σημαντικά τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε ασθενείς που έχουν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου στο παρελθόν και έχουν αυξημένο καρδιαγγειακό φλεγμονώδες φορτίο.

 

 

Τρι 25 Ιουλ 2017


Airbnb: Έρχεται νέο χαράτσι - Έως τα μισά έσοδα θα αρπάζει το κράτος
Μαύρα μαντάτα για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων εκμεταλλεύονται τις περιουσίες τους μέσω Airbnb – Έρχεται νέο μεγάλο χαράτσι μέσω του μνημονίου. Φόρος της τάξη... Προβολή   Διάφορα

Οι Τουρκοκύπριοι ακτιβιστές που συγκίνησαν τους Ελληνοκύπριους: Ο πόνος δεν γιορτάζεται
«Ο πόνος δεν γιορτάζεται» φώναξαν Τουρκοκύπριοι πολίτες σε εκδήλωση για την 20η Ιουλίου ημέρα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. «Οι κοινότητε... Προβολή   Διάφορα

Αισιόδοξα νέα για ασθενείς που έχουν υποστεί έμφραγμα
Με 580.000 ανθρώπους στην Ευρώπη να παθαίνουν έμφραγμα του μυοκαρδίου κάθε χρόνο, είναι σημαντικά τα αποτελέσματα από την παγκόσμια μελέτη Φάσης III CANTOS... Προβολή   Διάφορα

ΔΕΛΤΑ FM 102.3 | info@deltafm.gr