Αλεξανδρούπολη - Έβρος - Θράκη    .:::.

Τηλ. 25510 88460 | info@deltafm.gr

¨
Αναπτυξιακή Τράπεζα θα δημιουργήσουν Ελλάδα- θεσμοί
Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017
     Ειδήσεις    Παρόμοια

Την υποστήριξη του προς την Ελλάδα για τη δρομολόγηση μιας «ολιστικής στρατηγικής ενίσχυσης της ανάπτυξης» που θα έχει ως κεντρικό πυλώνα μια Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα παρέσχε χθες το Eurogroup.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ευρωομάδας, το Eurogroup προσκαλεί την Ελλάδα μαζί με τους θεσμούς να εξελίξουν και να στηρίξουν ως το τέλος του έτους μια ολιστική στρατηγική ενίσχυσης της ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων βελτιώσεων στο επενδυτικό κλίμα.

«Το Eurogroup στηρίζει τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών να εργαστούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στη δημιουργία μιας Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας που θα συντονίζει την εφαρμογή των δραστηριοτήτων προώθησης και ανάπτυξης», σημειώνεται σχετικά.

Διευκρινίζεται δε πως πρέπει να εξεταστούν περαιτέρω επιλογές για την ενεργοποίηση επιπρόσθετων πόρων από εθνικές αναπτυξιακές τράπεζες και άλλους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Να σημειωθεί πάντως πως δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνεται μια πρωτοβουλία για Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2013 με τη σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (IfG), το οποίο είχε ως σκοπό να παρασχεθεί στις ελληνικές Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις η απαιτούμενη ρευστότητα μέσω ευέλικτων δανείων χαμηλού κόστους.

Η κεφαλαιακή διάρθρωση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου ήταν ισχυρή καθώς συγκέντρωσε 350 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο, 100 εκατ. ευρώ από τη Γερμανική Αναπτυξιακή Τράπεζα KfW, 50 εκατ. ευρώ από τον Όμιλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, 30 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας και 30 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Ωνάση. Από αυτά, 200 εκατ. ευρώ διατέθηκαν στο πρώτο υπό-ταμείο που λειτούργησε το «IfG - Greek SME finance SA» για δανειακά κεφάλαια (χρηματοδότηση) μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πηγή: CNN.gr

 

 

Παρ 16 Ιουν 2017


Τι πήρε και τι έχασε η Ελλάδα στο Eurogroup
Δόση 8,5 δισ. ευρώ που θα δοθεί σε δύο τμήματα αλλά και την υποχρέωση να σημειώνει πλεονάσματα 2% έως το 2060 εξασφάλισε η ελληνική πλευρά στο χθεσινό Euro... Προβολή   Διάφορα

Αναπτυξιακή Τράπεζα θα δημιουργήσουν Ελλάδα- θεσμοί
Την υποστήριξη του προς την Ελλάδα για τη δρομολόγηση μιας «ολιστικής στρατηγικής ενίσχυσης της ανάπτυξης» που θα έχει ως κεντρικό πυλώνα μια Εθνική Αναπτυ... Προβολή   Διάφορα

ΔΕΛΤΑ FM 102.3 | info@deltafm.gr