Αλεξανδρούπολη - Έβρος - Θράκη    .:::.

Τηλ. 25510 88460 | info@deltafm.gr

¨
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016
     Ανακοινώσεις    Παρόμοια

"Ανθρώπινα Δικαιώματα" δύο μόνο λέξεις που εκφράζουν μια ολόκληρη φιλοσοφία, ενώ παράλληλα θεμελιώνουν κανόνες δικαίου που ενώνουν λαούς και ανθρώπους. Αν μπορούσαμε να περιλάβουμε την πεμπτουσία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε μια φράση, θα λέγαμε πως αυτή είναι το Δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, γιορτάζουμε την Ημέρα της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που συμπίπτει με την Ημέρα του Σοροπτιμισμού. Δεν είναι βέβαια τυχαία η σύμπτωση αυτή, διότι ο Σοροπτιμισμός βασίζεται στο σεβασμό των αξιών αυτών.

Ως παγκόσμια Οργάνωση Γυναικών, πιστεύουμε στην ελευθερία της σκέψης, μιας σκέψης που κανείς δεν μπορεί να αιχμαλωτίσει. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οφείλουμε να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και να μπορούμε να σταματάμε εκεί που αρχίζει το δικαίωμα του άλλου. Πόσο σπουδαίο αλήθεια ακούγεται αυτό, ειδικά στις χώρες που οι γυναίκες δεν έχουν καθόλου δικαιώματα!

Έχουν περάσει 68 χρόνια από τον Δεκέμβριο του 1948 που υπογράφηκε στον ΟΗΕ η περίφημη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για να ακουστεί σε όλη την υφήλιο ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι, ότι άνδρες και γυναίκες είναι ίσοι στα δικαιώματα και στην αξία της ανθρώπινης προσωπικότητας και ότι οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης. Έτσι μόνο θα συμβάλουν στην Κοινωνική πρόοδο και θα δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ελευθερίας.

Το ξεσήκωμα του απλού ανθρώπου για τα δικαιώματα και την ελευθερία μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου που εκφράστηκε με την Οικουμενική Διακήρυξη συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων ειρηνικών επαναστάσεων της εποχής μας.

Ζώντας σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, όπου συντελούνται συγκλονιστικές αλλαγές , τα δικαιώματα των ανθρώπων προσαρμόζονται στις σύγχρονες εξελίξεις και μεταβολές. Σ΄ αυτόν τον ταραγμένο κόσμο ο Διεθνής Σοροπτιμισμός συμπεριφέρεται σαν φωτεινός δορυφόρος γύρω από τη γη. Εφοδιασμένος με πάνω από 100.000 δέκτες- όσα και τα μέλη του στην Υφήλιο- συλλαμβάνει τις δονήσεις από τον παλμό της ανθρωπότητας και εκπέμπει, με το έργο του, μηνύματα ελπίδας και πίστης για ένα καλύτερο αύριο.

Στον αιώνα που διανύουμε, όπως έγινε και στον προηγούμενο, γνωρίζουμε πως οι Σοροπτιμίστριες θα παρακολουθούν απόλυτα συνειδητά την εξέλιξη του Κόσμου και θα συμμετέχουν στις επερχόμενες μεταβολές με βασική επιδίωξη την κατανόηση μεταξύ των λαών, την υπεράσπιση των ηθικών αξιών και την εξασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής.

Δουλεύουμε με προγράμματα για να δημιουργήσουμε γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων και κυρίως των γυναικών, γέφυρες που θα οδηγήσουν εμάς αλλά και τις επερχόμενες γενιές προς ένα δικαιότερο και ειρηνικό κόσμο.

Ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι, πέρα από τα διεθνή και εσωτερικά κείμενα, υπόθεση όλων μας και αποτελεί θεμέλιο για την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη."

 

 

 

Δευ 12 Δεκ 2016


Πότε και πώς θα δοθεί η «13η σύνταξη»
« Έως τις 22 Δεκεμβρίου, θα έχει καταβληθεί στους συνταξιούχους, το επίδομα το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός , το ελάχιστο ποσό θα είναι 300 ευρώ , ενώ σ... Προβολή   Διάφορα

Υπό την προστασία του Στρατού οι καλύβες στο Δέλτα Εβρου
Υπό την προστασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τίθενται πλέον οι καλύβες στο Δέλτα του Έβρου, μετά από παρέμβαση του υπουργού ο Πάνος Καμένος από τον Έβρο... Βίντεο   Διάφορα

«Εκδικήθηκε» τον γάτο του και έγινε viral
Ανάρπαστο έχει γίνει το βίντεο που ανέβασε ένας χρήστης στο youtube και στο οποίο καταγράφεται η αντίδραση του γάτου του, όταν... τον εκδικείται για την «α... Βίντεο   Διάφορα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
"Ανθρώπινα Δικαιώματα" δύο μόνο λέξεις που εκφράζουν μια ολόκληρη φιλοσοφία, ενώ παράλληλα θεμελιώνουν κανόνες δικαίου που ενώνουν λαούς και ανθρώπους. Α... Βίντεο   Διάφορα

ΔΕΛΤΑ FM 102.3 | info@deltafm.gr