Αλεξανδρούπολη - Έβρος - Θράκη    .:::.

Τηλ. 25510 88460 | info@deltafm.gr

¨
Η Εθνική Ομάδα επέλεξε την Αλεξανδρούπολη για την προετοιμασία της
Πέμπτη 11 Μαΐου 2017
     Αθλητικά    Παρόμοια

Για δέκα ημέρες, αρχής γενομένης από χθες, η Εθνική Ομάδα βόλεϊ ανδρών της χώρας μας (στο μεγαλύτερο μέρος της) θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, όπου και θα κάνει την προετοιμασία της ενόψει των καλοκαιρινών αγωνιστικών της υποχρεώσεων.

Η Αλεξανδρούπολη επελέγη κατόπιν επαφών που είχε η ομοσπονδία με τον Δήμο, ο οποίος χρηματοδοτεί μέρος των εξόδων της αποστολής, αλλά δέχτηκε να κάνει και σχετικές παρεμβάσεις στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης (Μ. Παρασκευόπουλος), προκειμένου να διευκολυνθούν οι προπονήσεις της ομάδας.

Όλα αυτά αναλύθηκαν σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Αλεξανδρούπολη και στην οποία ο προπονητής της ομάδας Κώστας Αρσενιάδης είπε πως «έχει πίστη στις ικανότητες των αθλητών του», παρά το γεγονός ότι με βάση το πρόγραμμα οι περισσότερες προπονήσεις δεν θα γίνουν με τη συμμετοχή του συνόλου της ομάδας. Αυτό συμβαίνει διότι οι αθλητικές υποχρεώσεις των παικτών στις ομάδες που αγωνίζονται δεν τους επιτρέπουν να βρεθούν όλοι μαζί παρά μόνο για μία προπόνηση, εν τούτοις ο κος Αρσενιάδης θεωρεί ότι αυτό το «εμπόδιο» μπορεί να υπερκεραστεί.

Με την άποψη του προπονητή του συμφώνησε και ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Τζούριτς, ο οποίος μάλιστα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ορεστιάδα. Ο Τζούριτς σχολίασε και τις περυσινές δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα στην προετοιμασία της με αποτέλεσμα αυτό να έχει επίδραση στην τελική της απόδοση. Φέτος όμως, η Εθνική ορμάει στη μάχη «από τον Έβρο με ψυχή, καρδιά και νεύρο», ενώ η προετοιμασία της αφορά συγκεκριμένα τη συμμετοχή της στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα γίνουν στο τέλος Μαΐου στην Ολλανδία.

Σχολιάζοντας την έλευση της Εθνικής Ομάδας βόλεϊ ανδρών στην Αλεξανδρούπολη, ο πρόεδρος της Ένωσης Πετοσφαιρικών Σωματείων ΑΜ-Θ Ειρήναρχος Κεμανετζής είπε πώς αυτό είχε να συμβεί 20 χρόνια και ευχήθηκε φυσικά την καλύτερη δυνατή πορεία στην ομάδα.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν και πήραν το λόγο επίσης ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Βαταμίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, αλλά και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.

Και οι τρεις εξήραν τη σημασία του γεγονότος ότι η Εθνική ομάδα επέλεξε την Αλεξανδρούπολη για την προετοιμασία της σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι ο Έβρος έχει «γεννήσει» ορισμένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του ελληνικού βόλεϊ, ενώ στο περιθώριο αυτής της συνέντευξης τύπου επανήλθε στο προσκήνιο και το σχεδιαζόμενο νέο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται από την περιφέρεια ΑΜ-Θ με 3,9 εκ € -χρήματα που είχε εξασφαλίσει ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης- και ο δήμος έχει αναλάβει την εκπόνηση των μελετών του, η ολοκλήρωση των οποίων προσδιορίζεται στο τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Την ανάγκη ανέγερσης του νέου κλειστού γυμναστηρίου επεσήμανε και ο προπονητής της Εθνικής Κώστας Αρσενιάδης, εκτιμώντας ότι η λειτουργία του θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του αθλητισμού της περιοχής συνολικά.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, τέλος, καταθέτοντας το δικό του σχόλιο, ευχήθηκε κατ’ αρχήν καλή επιτυχία στην ομάδα, και σημείωσε ότι η προπόνηση της Εθνικής στην Αλεξανδρούπολη είναι ένα ακόμα βήμα προς την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού για την περιοχή.

Πηγή: xronos.gr

 

 

Πεμ 11 Μαϊ 2017


Νέα βόμβα από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις συμβασιούχων ΟΤΑ
Την αντισυνταγματικότητα της παράτασης χιλιάδων συμβάσεων εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης έκρινε ομόφωνα η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συν... Προβολή   Διάφορα

Η Εθνική Ομάδα επέλεξε την Αλεξανδρούπολη για την προετοιμασία της
Για δέκα ημέρες, αρχής γενομένης από χθες, η Εθνική Ομάδα βόλεϊ ανδρών της χώρας μας (στο μεγαλύτερο μέρος της) θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, όπου και ... Προβολή   Διάφορα

Διεθνές Ράλι Αντίκα την Αλεξανδρούπολη
Περισσότερα από 45 κλασικά αυτοκίνητα και αυτοκίνητα αντίκα, από Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία θα συμμετέχουν στο 7ο Διεθνές Ράλι «MARITSA 2017» το οποίο θ... Προβολή   Διάφορα

Γιατί υπερθερμαίνεται το κινητό και τι μπορείς να κάνεις
Το κινητό αποτελεί φυσική προέκταση του χεριού σου; Αν το χρησιμοποιείς στη δουλειά, στη γυμναστική, πριν τον ύπνο, στην παραλία ή ακόμα και μέσα στο μπάνι... Προβολή   Διάφορα

Το προσδόκιμο ζωής με HIV είναι πλέον κοντά σε αυτό του γενικού πληθυσμού
Το προσδόκιμο ζωής ενός 20χρονου σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ο οποίος αρχίζει θεραπεία κατά του ιού HIV που προκαλεί το AIDS έχει πλέον αυξηθεί κατά περίπου μια δεκ... Προβολή   Διάφορα

ΔΕΛΤΑ FM 102.3 | info@deltafm.gr