Αλεξανδρούπολη - Έβρος - Θράκη    .:::.

Τηλ. 25510 88460 | info@deltafm.gr

¨
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Σλοβακία και Ουγγαρία θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες, θέλουν δεν θέλουν
Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017
     Ειδήσεις    Παρόμοια

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναφέρει στην απόφασή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ότι ο μηχανισμός επιβολής ποσοστώσεων κατά του οποίου προσέφυγαν τα δύο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης «συμβάλλει αποτελεσματικά και με αναλογικό τρόπο» στην ανακούφιση της Ελλάδας και της Ιταλίας από την εισροή των προσφύγων.

Γιούνκερ προς Όρμπαν: Η αλληλεγγύη είναι δρόμος δύο κατευθύνσεων

«Η αλληλεγγύη είναι δρόμος δύο κατευθύνσεων. Υπάρχουν καιροί κατά τους οποίους τα κράτη μέλη αναμένουν την (ευρωπαϊκή) αλληλεγγύη και αντίστροφα υπάρχουν καιροί κατά τους οποίους θα πρέπει να είναι τα ίδια διατεθειμένα να προσφέρουν κάτι» αναφέρει ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην επιστολή του προς τον Βίκτορ Όρμπαν, τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα «S?ddeutsche Zeitung».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής / Κομισιόν τονίζει, επίσης, ότι χαιρετίζει το γεγονός ότι ο κ. Όρμπαν στη δική του επιστολή, με την οποία ζητούσε να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση το μισό κόστος των 440 εκατ. ευρώ για τον συνοριακό φράκτη, «αναγνωρίζει την αλληλεγγύη ως μια βασική αρχή της ΕΕ».

Η εφημερίδα Bild γράφει ότι στην επιστολή του κ. Γιούνκερ αναφέρεται επίσης η φράση «η αλληλεγγύη δεν είναι έδεσμα σε κάποιο κατάλογο εστιατορίου, το οποίο διαλέγει κάποιος κατά τους ελέγχους των συνόρων, αλλά το απορρίπτει όταν πρόκειται για την κατανομή των προσφύγων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Τετ 6 Σεπ 2017


Δωρεά άνω των 200 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας
Πρωτοβουλία δωρεάς ύψους άνω των €200 εκατομμυρίων για την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα αναλαμβάνει το Ίδρυμα Σταύρος ... Προβολή   Διάφορα

Μεγάλη πυρκαγιά σε πευκοδάσος στις Φέρες Αλεξανδρούπολης
Σε εξέλιξη είναι από το βράδυ της Τρίτης μεγάλη πυρκαγιά σε πευκοδάσος στην περιοχή Πυλαία τού δημοτικού διαμερίσματος Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης.
... Προβολή
  Διάφορα

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Σλοβακία και Ουγγαρία θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες, θέλουν δεν θέλουν
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναφέρει στην απόφασή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ότι ο μηχανισμός επιβολής ποσοστώσεων κατά του οποίου προσέφυγαν τα δύο... Προβολή   Διάφορα

ΔΕΛΤΑ FM 102.3 | info@deltafm.gr