Αλεξανδρούπολη - Έβρος - Θράκη    .:::.

Τηλ. 25510 88460 | info@deltafm.gr

¨
95 χρόνια από την δολοφονία των Ελλήνων Προσκόπων στο Αϊδίνιο
Τρίτη 6 Μαΐου 2014
     Πολυμέσα    Παρόμοια

Εκδήλωση - αφιέρωμα διοργάνωσε το 2ο σύστημα προσκόπων στην Αλεξανδρούπολη για τα 95 χρόνια από την δολοφονία των Ελλήνων προσκόπων στο Αϊδίνιο, στα Σώκια και την Κάτω Παναγιά της Μικράς Ασίας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ιστορικά στοιχεία για την συμβολή της ενδυνάμωσης της παρουσίας του ελληνισμού στην περιοχή από τους Έλληνες προσκόπους οι οποίοι και δολοφονήθηκαν το 1919 από τους Τούρκους.

« ...τους κλείνουν για ένα βράδυ στα υπόγεια του Διοικητηρίου. Εκείνο το βράδυ ο τοπικός έφορος Νίκος Αυγερίδης μαζί με τους αγαπημένους του Προσκόπους προσεύχεται στο Θεό. Κοινωνούν με ένα κομμάτι ψωμί που είχαν μαζί τους και με νερό από ένα παγούρι. Την επόμενη μέρα τους οδηγούν έξω από την πόλη στον Εύδωνα ποταμό. Εκεί καλούν τον τοπικό έφορο να αλλαξοπιστήσει για να σωθεί αυτός και οι Πρόσκοποί του. Αντί για απάντηση, αυτός βροντοφώναξε "ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ".

Τα μαχαίρια ξετινάχθηκαν λαίμαργα. Σε λίγη ώρα ο Εύδωνας ποταμός μετέφερε στην ματωμένη ράχη του τα 30 μικρά πτώματα, πολλά έφθασαν ως τις εκβολές. Εκεί, τα κύματα του Αιγαίου αποτέλεσαν την γαλανόλευκη που σκεπάζει τα κορμιά των μικρών Προσκόπων...»

 

Έκδοση του βίντεο για κινητές συσκευές

 

 

Τρι 6 Μαϊ 2014


95 χρόνια από την δολοφονία των Ελλήνων Προσκόπων στο Αϊδίνιο
Εκδήλωση - αφιέρωμα διοργάνωσε το 2ο σύστημα προσκόπων στην Αλεξανδρούπολη για τα 95 χρόνια από την δολοφονία των Ελλήνων προσκόπων στο Αϊδίνιο, στα Σώκια ... Βίντεο   Διάφορα

ΔΕΛΤΑ FM 102.3 | info@deltafm.gr