Αλεξανδρούπολη - Έβρος - Θράκη    .:::.

Τηλ. 25510 88460 | info@deltafm.gr

¨
Κάμερα - αστραπή τραβά 5 τρισ. εικόνες το δευτερόλεπτο
Τρίτη 2 Μαΐου 2017
     Blog    Παρόμοια

Ερευνητές στη Σουηδία ανακοίνωσαν ότι κατασκεύασαν την ταχύτερη κάμερα στον κόσμο, η οποία μπορεί να τραβήξει πέντε τρισεκατομμύρια εικόνες το δευτερόλεπτο, ή μία εικόνα ανά 0,2 τρισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου.

Οι ταχύτερες κάμερες σήμερα τραβάνε έως 100.000 διαδοχικές εικόνες το δευτερόλεπτο. Αντί για μία εικόνα τη φορά, η νέα κάμερα τραβά πολλαπλές εικόνες ταυτόχρονα και χρησιμοποιεί έναν ειδικό αλγόριθμο για να τις βάλει στη σειρά σε μορφή βίντεο.

Η νέα κάμερα προορίζεται για επιστημονικούς κυρίως σκοπούς, με στόχο να παρατηρήσει τρομερά γρήγορες φυσικές, χημικές, βιολογικές κ.ά. διαδικασίες. Στο μέλλον θα μπορούσε να έχει επίσης βιομηχανικές και άλλες εφαρμογές.

Ήδη οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν την κάμερα για να παρακολουθήσουν φωτόνια που ταξιδεύουν μια απόσταση όσο το πάχος ενός φύλλου χαρτιού, μια διαδικασία που διαρκεί περίπου ένα τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου (picosecond).

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της πόλης Λουντ, με επικεφαλής τον Ελίας Κρίστενσον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Light: Science & Applications», ονόμασαν τη νέα τεχνολογία FRAME (Frequency Recognition Algorithm for Multiple Exposures).

Ήδη μια γερμανική εταιρεία αναπτύσσει τη νέα τεχνολογία και αναμένεται σε περίπου δύο χρόνια να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρύτερα.

Πηγή: in.gr

 

 

 

Τρι 2 Μαϊ 2017


Βήματα για ίδρυση κτηνιατρικής στη Θράκη
Σε δυο ακόμη βήματα ...προόδου ίσως καταφέρει να προχωρήσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το πρώτο αφορά την ίδρυση τμήματος Κτηνιατρικής στη Σχολή Ι... Προβολή   Διάφορα

Αλεξανδρούπολη: «Έρχεται» η τηλεθέρμανση με απόφαση Γ. Σταθάκη
Συνολικά 12 κτίρια και θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, , θα θερμάνει σε πρώτη φάση, το δίκτυο διανομής θερμικής ενέργειας μήκους 18 χλμ, μέσω του γεωθερμικού ... Προβολή   Διάφορα

Κάμερα - αστραπή τραβά 5 τρισ. εικόνες το δευτερόλεπτο
Ερευνητές στη Σουηδία ανακοίνωσαν ότι κατασκεύασαν την ταχύτερη κάμερα στον κόσμο, η οποία μπορεί να τραβήξει πέντε τρισεκατομμύρια εικόνες το δευτερόλεπτο... Βίντεο   Διάφορα

ΔΕΛΤΑ FM 102.3 | info@deltafm.gr